Lavendelcupcakes

LavendelCupcakesHet klonk zo intrigerend, ik moest het proberen! Bloemen in mijn cupcakes, kan het echt? Ach, vanille komt ook van een bloem…Hoe het smaakte? De lavendel kwam heel erg subtiel door en zorgde voor een zoet aroma, niet veel anders dan vanille, een aanrader dus!

LavendelEerst maak je lavendelsuiker door lavendel te mengen met basterdsuiker. Ik heb de suiker een week lang laten staan om de smaken in te laten trekken. Hierna heb ik de lavendel eruit gezeefd voordat ik hem gebruikte om cupcakes te maken volgens het normale recept.

VioolOm deze bloemige cupcakes te versieren heb ik viooltjes uit eigen tuin gesuikerd. Om viooltjes te suikeren verf je deze bloemetjes met eiwit, om ze vervolgens door de suiker te halen. Hierna droog je de viooltjes op een lage temperatuur in de oven. Het resultaat is heel decoratief; ik was trots! De cupcakes heb ik met roomkaasglazuur versierd, getopt met het suikerviooltje. Veel zomerser dan dit kunnen cupcakes niet worden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *