Happy halloween! (3/3)

PicsArt_1382865362131Ik heb dit jaar voor het eerst pompoenen uitgehold voor Halloween. Ik wilde graag weten hoe je dat moet doen en of het een hoop gedoe is. Het was erg leuk en ik ben erg trots op mijn resultaten. Ik had een aantal “pumpkin carving sets” uit de VS.

Ik heb op de Martha Stewart website wat tips gelezen en ben toen maar gewoon aan de slag gegaan. Eerst maak je een deksel van de bovenkant. Je kunt ook de bodem eruit halen als je elektrische lichtjes gaat gebruiken.

Hierna volgt het smerige klusje. Je haalt de zaadjes en de draden uit je pompoen. met de schraper (of een lepel) zorg je voor een gladde binnenkant.

PicsArt_1382865329156Hierna teken je het gezicht op je pompoen. Bij de sets die ik had zaten ook patronen. Die kun je op je pompen overtrekken met een speciaal getand wieltje. Zelf heb ik gewoon een gezicht getekend met een stift. Met een kleine priem heb ik gaten geprikt op een aantal punten langs de lijnen die ik wilde uitsnijden. Het snijden deed ik met een soort klein zaagje uit de set, dit werkte heel gemakkelijk. Om lichtere vlakken te maken (bij de ogen en tanden) haalde ik de schil van de pompoen.

IMG-20131027-WA0004Volgens Martha kun je de pompoen insmeren met een dun laagje vaseline om de pompoen van het kaarsje te beschermen. Zelf heb ik gekozen voor waxinelichtjes op batterijen van de Action, en het resultaat mag er wezen! Het zijn 2 vrolijke monsters geworden.

Happy Halloween!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *