Cupcakes – Basisrecept

CupCIk maak graag cupcakes. Het is een enorm rustgevende bezigheid. Ik heb mijn basisrecept inmiddels helemaal op mijn wensen aangepast. Ik houd van gemak, daarom gebruik ik vloeibare bakboter, en heb ik geen mixer nodig. Het beslag schep ik met een ijsschep in de vormpjes. Vroeger vulde ik de bakjes met twee lepels, dat gaf net iets meer rommel….en verspilling.

Dit recept is gebaseerd op mijn moeders cakerecept. Hiermee varieer ik afhankelijk van mijn stemming (wordt vervolgd…).  Over icing volgt een apart stukje, want zonder icing is een cupcake gewoon een minicakeje in een papieren vormpje.

Dit is het recept voor 12 cupcakes:

Ingrediënten

  • 150 gram (patent)bloem gemengd met 1 theelepel bakpoeder
  • 150 ml vloeibare bakboter
  • 150 gram basterdsuiker
  • 3 eieren
  • (smaakmakers als citroenrasp en/of vanille)
  • 1 snufje zout

Materialen

  • Cupcakevorm (12 st) bekleed met papieren bakjes
  • Ijsschep

Hoe ik het doe:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Meng in een kom de vloeibare bakboter, de suiker, het zout en de smaakmakers.
  3. Klop de eieren 1 voor 1 door het mengsel. Klop dit mengsel zo lang als je wilt.
  4. Spatel de bloem snel door het mengsel.
  5. Schep het beslag met een ijslepel in de vormpjes, de vormpjes moeten ongeveer ¾ vol zijn.
  6. Zet de cupcakes voor ongeveer een halfuur in het midden van de oven.
  7. Om te controleren of de cupcakes gaar zijn kun je er met een metalen pen in prikken, als deze heet is, zijn ze gaar.
  8. Haal de cupcakes uit de oven en laat de cupcakes afkoelen op een rek of cupcakestandaard.
  9. Wacht met het aanbrengen van de versiering of icing totdat de cupcakes afgekoeld zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *